منتديات البشائرالتميزوالإبداع


السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
زائرنا الكريم مرحبا بك في منتدى رحاب الله
إدارة المنتدى ستكون سعيدة
بانضمامك إلينا
وتشاركنا بإبدعاتك ومواضيعك
ولا تنسى أن تلقي نظرة على المواضيع الغير الصحيحة بالظغط هنا
وجزاك الله خيرا

منتديات البشائرالتميزوالإبداع

قال الله تعالى: { مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلَّا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ } سورة ق الآية 18
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 - البسبوسه المصري الطرييييييييييييييه ممممممم روووعه بالصور(صفر) في الحلويات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
أم أسامة

avatar

عدد المساهمات : 154
تاريخ التسجيل : 11/05/2010

مُساهمةموضوع: - البسبوسه المصري الطرييييييييييييييه ممممممم روووعه بالصور(صفر) في الحلويات    الجمعة مارس 11, 2011 10:11 am

بسم الله الرحمن الرحيم

بسبوسه مصريه أصيله طريه و ناعمه

المقادير

لصينيه صغيره مقاس 26

علبة قشطه و يفضل البلدي
بنفس علبة القشطه باقي المقادير

علبه و نص سميد بسبوسه
نص العلبه سمن
ربع العلبه جوز هند مبشور
ثلاث ارباع العلبه سكر
نص معلقه صغيره بيكنج بودر

شيره خفيفه
كوب سكر + كوب ماء + عصير نص ليمونه صغيره كلها عالنار و لا تقلب حتي يذوب السكر و نقلب حتي يغلي و نهدئ النار لمدة 7 دقائق ثم نعلي النار و نضع رشة فانيليا و تغلي مره واحده و نطفي و يجب ان تكون ساخنه

الطريقه


يفضل تحضيرها من بالليل و تسوي ثاني يوم

اولا هذا هو السميد المستخدم
لاني عملت البسبوسه بالسميد الخشن مره و الناعم مره ما حصلت علي نتيجه مرضيه لان سميد البسبوسه المصري غير الخشن و الناعم فهو بين هذا و هذا و جربت السميد اللي بالصوره كانت النتيجه جيده ان شاء الله



نضع جميع المقادير معا




نخلط بالملعقه الخشب كويس قوي و اخلطيها و اخبطي فيها لغاية ما تنعم
( العجينه هنا متماسكه لاني بجيب السميد من مصر و احفظه بالفريزر فكان بارد و القشطه ايضا كانت بارده فتماسكت )



ادهني الصينيه بالسمن
و ضعي خليط البسبوسه فيها و ساوي السطح
لو تحبي اي نوع مكسرات حطي عالوش

هنا عملت صينيه ساده مره و المره التانيه عملت نصها ساده و نصها بالبندق المحمص







نغطيها و ندخلها الثلاجه لتاني يوم
او ممكن تعمليها الصبح بدري و تسويها عالظهر كده


تدخل الفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره متوسطه حتي تنضج و تحمر من تحت و فوق
ثم تسقي فور خروجها من الفرن بالشيره السااااااااااااااااااااااااااخنه و ليست بارده و تترك لتتشرب الشيره و تبرد ثم تغطي حتي تظل طريه ان شاء الله



تقطع و تقدم








و بالهنا و العافيه




_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://konozaljanah.roo7.biz
 
- البسبوسه المصري الطرييييييييييييييه ممممممم روووعه بالصور(صفر) في الحلويات
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات البشائرالتميزوالإبداع  :: الكمبيوتر و الإنترنت و الهواتف :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: